Tour de Fromage na Małym Rynku
Na krakowskim Małym Rynku od 3 do 6 kwietnia odbywa się "Tour de Fromage", czyli serowy kiermasz z cyklu "Nieustający Festiwal Spowalniania Czasu".
I trzeba przyznać, że coś w tym jest. Gdy tylko już wejdziesz na Mały Rynek czas spowalnia i staje się dużo przyjemniejszy.
Dookoła mnóstwo straganów z najróżniejszymi serami, rybami oraz produktami wykonanymi z tych właśnie składników. Żeby przetrawić te pyszności można również zakupić pyszny cydr (napój alkoholowy z jabłek).
Pomyślano również o większych tradycjonalistach i można znaleźć tu również kiełbasę, golonkę, bigos, no i oczywiście piwo.
Podczas całego procesu konsumpcji przyjemnie umila i spowalnia czas muzyka grana na żywo ze sceny.
Mnie osobiście najbardziej skusiły pieczone kasztany. Choć zdecydowanie bardziej kojarzą się z jesienno-zimową porą, to jest to przecież samo zdrowie, więc można je jeść przez cały rok. No i do tego ten piękny zapach!!
Pan Kasztan
***
0 komentarze:
Prześlij komentarz